Orientering!

Orientering er en idrett som krever maks innsats både fysisk og mentalt. Løperne trenger å ha utholdenhet nok til å bevege seg raskt i ulendt terreng og se hvor neste post er. Løperne må derfor kunne lese kart og planlegge hvor de skal løpe for å komme til neste post basert på kart. De må og kunne huske viktige landemerker som hjelper dem å holde rett kurs, mens de løper. Dette er vanskelig, spesielt når det er kommet litt ut i konkurransen og man begynner å bli sliten. Jo mer sliten man blir, jo større mental styrke kreves det for å kunne fortsette. Alt tatt i betraktning, så er det merkelig at det ikke mer blest rundt dette.
MOC er en av de få orienteringsløp mesterskap som man kan konkurrere i, men her må man være soldat for å delta. Utover dette så er det forholdsvis få konkurranser på høyt nivå. Mye av grunnen ligger nok i at dette er en vanskelig publikumsport. Løypene må, nødvendigvis, være skjult i skog og mark. Dermed blir det vanskelig å skulle legge opp publikumspartier, utover start og avslutning. Uten publikum blir det vanskelig å skaffe sponsorer og klarer å avvikle større arrangementer. Forhåpentligvis vil man finne bedre løsninger på dette i fremtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>